hd11-1320.jpg
WeerAlarm uitgegeven zie menu weer/weeralarm

Verwachting Veluwe 20:10: Zwaar bewolkt 17.9°C Windkracht 2 Bft ZW

Verwachting op donderdag 23 mei 2024 om 05:45

Lagedrukgebieden blijven een stempel drukken op het Nederlandse weer. Dit betekent dat er voorlopig geen einde komt aan het wisselvallige weer. Dit is vooral morgen en zaterdag goed te merken, dan spelen stevige regen- en onweersbuien een hoofdrol.

Ziek gedrag
foto via Twitter

Een Schotse hooglander is gewond geraakt nadat hij met een pijl was beschoten bij de Boswachterij in Dorst. Het dier is behandeld door een dierenarts. Wie deze zieke laffe daad op zijn of haar geweten heeft is op dit moment nog niet bekend.

Zondagmorgen werd gemeld door een persoon die in het wandelgebied nabij een horecazaak op de Vijf Eikenweg liep dat zij een Schotse Hooglander had gezien met een pijl in zijn nek die zeker 70 centimeter uitstak. Hierop zijn een agente van de dierenpolitie, de boswachter en een veearts ter plaatse gegaan.

De pijl is veilig gesteld en wordt onderzocht op vingerafdrukken. Diverse wandelaars zijn aangesproken of zij iets hadden gezien.  Een van hen gaf aan dat zij de kudde zaterdagavond rond 19.30 uur nog gezien had, toen had zij geen dier met verwondingen opgemerkt. 

Zichtbaar was dat een houten stokje de nek aan de rechterzijde net onder het oor was binnengedrongen. De pijl is vermoedelijk afgeschoten met een longbow boog. De punt was zodanig gemaakt dat deze met een draaiende beweging de huid binnen kon dringen De politie zoekt getuigen van deze ziekelijke daad. Zij kunnen bellen met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Weet u dus meer bel de politie !!!

 bron: politie.nl

 

Deel dit artikel