Verwachting Veluwe 08:00: Zwaar bewolkt en regen 4.8°C Windkracht 3 Bft NW

Verwachting op maandag 18 november 2019 om 05:00
 
Nat, natter, natst! Deze maandag staat helemaal in het teken van regen. In het oosten, waar tijdens de afgelopen nacht al meer dan 10 mm werd opgevangen, kunnen de totale hoeveelheden op plaatselijk 30-40 mm uitkomen. Morgen gaat het licht weer aan ofwel dan klaart het op.

Meer weer op weer.maevin.nl

Ziekelijk gedrag in Dorst Brabant

Een Schotse hooglander is gewond geraakt nadat hij met een pijl was beschoten bij de Boswachterij in Dorst. Het dier is behandeld door een dierenarts. Wie deze zieke laffe daad op zijn of haar geweten heeft is op dit moment nog niet bekend.

Zondagmorgen werd gemeld door een persoon die in het wandelgebied nabij een horecazaak op de Vijf Eikenweg liep dat zij een Schotse Hooglander had gezien met een pijl in zijn nek die zeker 70 centimeter uitstak. Hierop zijn een agente van de dierenpolitie, de boswachter en een veearts ter plaatse gegaan.

De pijl is veilig gesteld en wordt onderzocht op vingerafdrukken. Diverse wandelaars zijn aangesproken of zij iets hadden gezien.  Een van hen gaf aan dat zij de kudde zaterdagavond rond 19.30 uur nog gezien had, toen had zij geen dier met verwondingen opgemerkt. 

Zichtbaar was dat een houten stokje de nek aan de rechterzijde net onder het oor was binnengedrongen. De pijl is vermoedelijk afgeschoten met een longbow boog. De punt was zodanig gemaakt dat deze met een draaiende beweging de huid binnen kon dringen De politie zoekt getuigen van deze ziekelijke daad. Zij kunnen bellen met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Weet u dus meer bel de politie !!!

 bron: politie.nl

 

Deel dit artikel