hd05-1320.jpg
 Code Groen 
Geen waarschuwingen

Verwachting Veluwe 07:20: Zwaar bewolkt en regen 8.8°C Windkracht 2 Bft W

Verwachting op zaterdag 1 april 2023 om 06:00

Vandaag hebben we nog te maken met een lagedrukgebied dat zich bevindt boven ons land en zich verplaatst naar Duitsland. Het zorgt voor regenachtig weer. Morgen zorgt een hogedrukgebied boven de Noordzee vanuit het noorden voor zonnig weer.

Ree in IJssel bij Zwolle

Zondagmiddag rond drie uur is aan de Schellerdijk in Zwolle een ree in het hoge water van de IJssel terecht gekomen. In de omgeving werd direct een reddingsactie op gang gezet om het dier uit zijn benarde positie te bevrijden. Gelukkig was o.a. de Reddingsbrigade Zwolle al op het water.

De Reddingsbrigades Zwolle en Nijeveen hebben tijdens een hoogwateroefening op de IJssel een ree gered van de verdrinkingsdood. Het dier was erg onderkoeld en uitgeput en is overgedragen aan personeel van de dierenambulance. De redding ging niet helemaal vlekkeloos want het dier zwom richting de wal waar ook een fotograaf stond zijn plaatjes te schieten. Nu is het algemeen bekend dat deze dieren het niet zo op mensen hebben staan maar schijnbaar had deze fotograaf daar maling aan waarop het dier weer van de wal weg zwom.

Ooggetuigen wisten te vertellen dat deze fotograaf zich voor doet van de pers te zijn en dat het niet de eerste keer is dat hij hulpverleners in het vaarwater zit. Of het nu wel of niet door de fotograaf komt willen wij in het midden laten. Belangrijkste is toch dat het diertje is gered en dat de Reddingsbrigades Zwolle en Nijeveen een pluim hebben verdiend. Goed werk.

Update: 31-12-2012

Mark Duijf van de Reddingsbrigade Zwolle meld dat de Ree weer vrolijk in het bos loopt. Dierenambulance Zwolle heeft het dier gisteren later op de dag weer uitgezet. Dit artikel kunt u lezen op de website van de Dierenambulance Zwolle of klik hier om meteen naar deze website te gaan. En wat de fotograaf betreft, van hem is bekend dat het geen dierenliefhebber is.

 

Ree in IJssel

foto: Jenny Duijf

 

Met dank aan Jenny Duijf voor het beschikbaar stellen van de foto's.

 

Deel dit artikel