hd06-1320.jpg

Verwachting Veluwe 18:30: Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) 15.1°C Windkracht 3 Bft NW

Verwachting op zondag 2 oktober 2022 om 05:30

Het weer voor de komende dagen ziet er helemaal niet verkeerd uit. De zon laat zich geregeld zien en de temperatuur loopt op richting de 20 graden.

Ganzen vergassen

Dagblad Trouw komt vandaag met verrassende feiten en getallen wat de ganzen in Nederland betreft. De aantallen zijn zo hoog dat schieten geen optie meer is en dat de ganzen maar vergast moeten worden.

Is het woord bescherming zoals in Vogelbescherming en Dierenbescherming nog wel geloofwaardig. Eerdere berichten vermelden dat de winter ganzen met rust werden gelaten, voorwaarde was echter wel dat het aantal zomerganzen sterk moest verminderen. Waren het eerst 100.000 ganzen, nu is het aantal al verhoogd tot een 550.000. Wat wel opvalt is het feit dat zogenaamde natuurclubs zoals de Vogelbescherming en Natuurmonumenten iedereen maar wil inpalmen met hun leuke vogel tellingen.

Maar is dit wel zo leuk want het lijkt wel dat alle dieren maar geteld moeten worden om daarna maar te besluiten dat er teveel zijn en dus maar afgemaakt moeten worden. Mensen in Nederland moeten nog eens goed nadenken waar zij lid van zijn en waar ze grof geld voor betalen. Deze natuur organisaties hebben besloten om hier geen bezwaar tegen te maken zodat men in 2014 fijn met zijn allen de ganzen kunnen vergassen.

Hoe kan dit allemaal want waren er 100 jaar geleden minder ganzen dan tegenwoordig, wij denken van niet omdat het waarschijnlijk de boeren zijn waar er nu veel meer van zijn. Het gaat zo als alles hier in Nederland, bouw een huisje in bosgebied en ga dan klagen dat er teveel zwijnen en herten zijn, of bouw een huisje langs de spoorbaan of snelweg en dan maar klagen dat er teveel lawaai is.

Dieren liefhebbers in Nederland kunnen alleen maar hopen dat mensen die wel opkomen voor de dieren zoals De Faunabescherming en de Partij Voor De Dieren een verschil kunnen maken in de toekomst. Het middel waarmee de ganzen vergast moeten worden CO2 is nu nog verboden, maar hoe lang nog.

De Vogelbescherming Nederland reageert op Twitter met 'VBN blijft tegen doden van vogels, maar met het akkoord redden we 250.000 trekvogels per jaar en voorkomen we uitroeiing van zomerganzen'.

Diep trieste reactie van VBN, zijn waarschijnlijk bang voor leden verlies want ze redden helemaal niets.

 Reactie van Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren: 500.000 ganzen moeten dood, meeste worden vergast. Wij zullen ons tot het uiterste verzetten, alle steun is welkom!

 Aanleiding tot dit artikel: Dagblad Trouw met een artikel van Hans Marijnissen.

 

Deel dit artikel