Mededeling maevin.nl: 30-3-2022

De komende tijden kan er zo af en toe wat uitvallen, dit heeft alles te maken met de vernieuwing van onze website.

Verwachting Veluwe 07:10: Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) 16.1°C Windkracht 2 Bft OZO

Verwachting op maandag 16 mei 2022 om 04:30
 
De komende dagen blijft het zomers weer in Nederland met vandaag in het oosten kans op stevige onweersbuien. In Limburg wordt het op woensdag en donderdag lokaal tropisch warm.

Meer weer op weer.maevin.nl

Massale sterfte Damherten

Het Haarlems Dagblad melde vandaag dat mannetjes Damherten massaal dood gaan in de Amsterdamse waterleidingduinen. Volgens de Partij voor de Dieren is dit onzin. Dit jaar zijn er meer overleden dan vorig jaar.

De oorzaak is volgens de watermaatschappij nog onbekend maar vermoed dat het door de bronsttijd komt die dit jaar veel langer duurde dan andere jaren. Massaal is dus niet aan de orde.

Dit jaar is de bronst al in september begonnen en sommige mannetjes zijn nog steeds bezig terwijl dit normaal tot ongeveer begin november is. Waarom het dit jaar langer duurt is niet bekend. Wel is het een feit dat de mannetjes in de bronsttijd bijna niet eten en dat de paartijd veel energie kost. Dit zou natuurlijk een oorzaak kunnen zijn. De Partij voor de dieren zegt dat het grotere aantal overleden dieren ook te wijten is aan het feit dat er meer Herten zijn dan in 2011. Dit is natuurlijk een feit want waar er 100 zijn sterven er meer dan dat er 10 zouden zijn.

Vereniging Het Edelhert komt met een heel andere conclusie. Zij zeggen dat er gewoon teveel Damherten zijn. Wij denken daar heel anders over want deze vereniging zal met alle plezier verdeeldheid brengen onder de mensen met dit soort domme opmerkingen. Want zouden alleen de bokken dood gaan als er te weinig voedsel was. Volgens De Faunabescherming is deze vereniging de spreekbuis van jagers en dan begrijp je ook meteen waarom deze vereniging dit soort opmerkingen plaatst.

Klik hier om het artikel van De Faunabescherming over deze vereniging te lezen.

 

Deel dit artikel