hd11-1320.jpg
 Code Groen 
Geen waarschuwingen

Verwachting Veluwe 05:30: Zwaar bewolkt en regen 9.0°C Windkracht 3 Bft ZW

Verwachting op vrijdag 31 mrt 2023 om 11:30

Een lagedrukgebied trekt overdag heel langzaam naar het oosten weg. Dat betekent een regenachtige zaterdag maar de zondag verloopt droog en zonnig. De nachten worden dan kouder met kans op lichte vorst.

Marianne Thieme naar Bultrug

Een klein half uur terug is Marianne Thieme fractievoorzitter Partij voor de Dieren vertrokken om de situatie bij de Bultrug te bekijken. Helaas is Marianne Thieme niet bij de Bultrug geweest omdat de boot terug moest i.v.m te hoge golven, of zijn ze misschien weggestuurd ?

Ondertussen moet er nog steeds een politiemacht aanwezig zijn om bezoekers en eventuele reddingsoperaties tegen te houden. Ook pleit Marianne Thieme er voor dat Lenie 't Hart van zeehondencreche Pieterburen een laatste kans moet krijgen om het dier te redden.

Wel moet het zo zijn dat Sea Shepherd onderweg was richting de Bultrug. Het laatste nieuws hierover is dat Sea Shepherd terug is gevaren naar Den Helder, wegens de noodverordening konden ze er niet bijkomen.

Marianne Thieme maakt het volgende bekend op Twitter: Bergingsbedrijf Noordgat, Zeezoogdierdesk, Ir. Waterbouw, Biomusicoloog, Sea Shepherd, Black fish, Lenie 't Hart en wij zullen zondagmorgen een nieuwe reddingspoging gaan ondernemen. Deze samenwerking heet 'Club Johannes'. Reddingspoging morgenochtend zal bestaan uit het graven van een geul. Wij hopen op medewerking van de gemeente Texel.

 

Deel dit artikel