hd07-1320.jpg
Geen weeralarm

Verwachting Veluwe 03:40: Zwaar bewolkt en regen 6.6°C Windkracht 4 Bft ZW

Verwachting op donderdag 18 april 2024 om 11:45

Vannacht en morgen worden nat en onstuimig. Ook blijft het de komende tijd fris met vooral morgen veel wind. Na het weekend wordt het wel een stuk minder nat.

Marianne Thieme naar Bultrug

Een klein half uur terug is Marianne Thieme fractievoorzitter Partij voor de Dieren vertrokken om de situatie bij de Bultrug te bekijken. Helaas is Marianne Thieme niet bij de Bultrug geweest omdat de boot terug moest i.v.m te hoge golven, of zijn ze misschien weggestuurd ?

Ondertussen moet er nog steeds een politiemacht aanwezig zijn om bezoekers en eventuele reddingsoperaties tegen te houden. Ook pleit Marianne Thieme er voor dat Lenie 't Hart van zeehondencreche Pieterburen een laatste kans moet krijgen om het dier te redden.

Wel moet het zo zijn dat Sea Shepherd onderweg was richting de Bultrug. Het laatste nieuws hierover is dat Sea Shepherd terug is gevaren naar Den Helder, wegens de noodverordening konden ze er niet bijkomen.

Marianne Thieme maakt het volgende bekend op Twitter: Bergingsbedrijf Noordgat, Zeezoogdierdesk, Ir. Waterbouw, Biomusicoloog, Sea Shepherd, Black fish, Lenie 't Hart en wij zullen zondagmorgen een nieuwe reddingspoging gaan ondernemen. Deze samenwerking heet 'Club Johannes'. Reddingspoging morgenochtend zal bestaan uit het graven van een geul. Wij hopen op medewerking van de gemeente Texel.

 

Deel dit artikel