hd06-1320.jpg

Man gewond in Wezep bij jachtongeval

Wezep - Een 64-jarige man uit de gemeente Oldebroek is donderdagavond gewond geraakt na een ongeval met een jachtgeweer. Een 38-jarig familielid wilde zijn jachtwapen ontladen waarbij er per ongeluk een schot gelost is. De 64-jarige man raakte gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval is rond 22.20 uur gebeurd aan de Heidehoeksweg in Wezep. De 64-jarige man was met een familielid op jacht geweest. Toen zij wilden vertrekken was de 38-jarige man zijn jachtwapen aan het ontladen. Door nog onbekende oorzaak is hierbij een schot gelost en de 64-jarige man is daarbij in zijn arm en buik geraakt.

De hulpdiensten zijn gebeld en de man is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Agenten hebben van de 38-jarige man uit de gemeente Oldebroek een verklaring opgenomen. De politie gaat uit van een ongeval.

Bron: Politie.nl


Update: 5-1-2013 - Wat niet in de krant stond !

Het ongeval wordt op P2000 gemeld als:

03-01-2013 22:34

Hulpdiensten met spoed naar Fazantenlaan in Wezep
a1 13901 wezep fazantenlaan (mmt inzet: no gelderland agn-mmt-01 194)

De pers schrijft dat het ongeval op de Heidehoeksweg heeft plaats gevonden. De jagers waren onderweg naar het ziekenhuis volgens stefanverkerk.nl maar zijn dan schijnbaar ergens anders gestopt. De rode lijn op het kaartje geeft de snelste route om in Zwolle te komen. De auto stond op het kruispunt Fazantenlaan en Patrijzenlaan in een binnenbocht zoals de paarse pijl aangeeft en zou dus de groene lijn gereden kunnen hebben.

Dit is op zich zeer vreemd om zo snel mogelijk bij een ziekenhuis te komen omdat binnenwegen vol zitten met drempels en verhogingen. De Industrieweg is een weg zonder obstakels dus veruit de snelste route.

Dan zou je toch bijna denken, is het ongeval daadwerkelijk op de Heidehoeksweg gebeurd of waren de jagers in een bewoond gebied aan het jagen waar ze niet hoorden te zijn. We mogen dus hopelijk aannemen dat de politie de omringende bewoners om informatie heeft gevraagd.

Naar aanleiding van enig commentaar over de situatie van het kaartje hieronder kan ik alleen zeggen dat het puur mijn eigen visie is en berust dus niet op voor mij bewijsbare feiten. Heb diverse verhalen gelezen en met deze gegevens die openbaar zijn het kaartje gemaakt. De beelden die ik heb gezien van het gebeuren staan op www.stefanverkerk.nl welke een duidelijk beeld verschaffen van plaats en richting. Hoe ik verder over jagers denk doet hier niet ter zake. Het feit blijft dat deze mensen en zeker in dit geval in bewoond gebied bezig zijn waar ook nog Camping Heidehoek aanwezig is.

Zowel de Keizersweg tussen Hattem en Wezep, de A50, Stationsweg en Hessenweg (gaat over in Leemculeweg) liggen op schietafstand. Aangrenzend aan Camping Heidehoek is ook een jachthut aangetroffen.

 

Jacht Ongeval Wezep

afbeelding: Google Maps

Deel dit artikel