hd01-1320.jpg

Landbouwer uit Zwiggelte gedood door kogel jager

ZWIGGELTE - Een 71-jarige man uit Zwiggelte is op vrijdag 21-9-2012 om het leven gekomen toen hij werd getroffen door een schot van een jager. Dat gebeurde omstreeks tien uur op een perceel achter de Halerweg in Zwiggelte.

Volgens dorpsbewoners waren twee jagers op het perceel van het slachtoffer met zogenoemde lichtbakken op vossen aan het jagen. Op dat moment liet de 71-jarige man, een landbouwer die zijn grond aan jagers verhuurt, er zijn hond uit. Het vermoeden is dat een van de jagers de hond of de man voor een dier aanzag en schoot. Daarop werd de landbouwer getroffen.

Het lijkt op een erg triest ongeluk. De man is gewond naar het ziekenhuis gebracht, maar is daar later overleden", zegt woordvoerder Kalina Pruntel van de politie. Die stelt nog een nader onderzoek in. Beide jagers zullen worden gehoord en hun jacht aktes gecontroleerd.

Een woordvoerster van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging (KNJV) kan niet inhoudelijk op het incident reageren. "Daarvoor ken ik onvoldoende details. Ik kan wel zeggen dat dit soort incidenten in Nederland gelukkig erg zeldzaam zijn. De laatste vijftien jaar zijn er met inbegrip van dit geval vier dodelijke ongelukken geweest. De opleiding tot jager is hier ook zwaar."

Bron: Dagblad van het noorden

Deel dit artikel