hd02-1320.jpg

Jager schiet zichzelf in been tijdens jagen

BEMMEL - Woensdagavond iets na 20:00 is een man uit Huissen gewond geraakt bij een jachtongeval aan de Lingewal in Bemmel. Volgens eerste onderzoek verwondde de man zichzelf met een jachtgeweer. De man zou niet levensgevaarlijk gewond zijn geraakt bij het ongeval. De man is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Volgens het slachtoffer en een getuige zou de man tijdens het jagen met zijn wapen achter zijn kleding zijn blijven hangen. Daardoor ging zijn geweer af en schoot de man in z'n been. Volgens de politie is er geen sprake van een misdrijf. De politie onderzoekt of de man rechtmatig een wapen voorhanden heeft en of hij daar mocht jagen. Bij het ongeval is ook assistentie gevraagd van de traumahelikopter. De helikopter is ter plaatse geweest en de arts heeft assistentie verleend.

Update:

De jager die woensdagavond gewond raakte op de Lingwal in Bemmel blijkt erger gewond te zijn dan eerder gedacht werd. De man was volgens mede jagers op ganzen aan het jagen toen het mis ging. De Huissenaar ligt in het ziekenhuis en heeft veel bloed verloren. Ook zou de man geen gevoel meer hebben in zijn voet. De man heeft botsplinters in zijn been en zijn zenuw- en bloedvaten zijn kapot.

Mede jagers die op het moment van het ongeval ook in het veld waren hadden in eerste instantie helemaal niks door. De 49-jarige heeft zelf zijn vrouw en 112 gebeld en gemeld dat hij gewond was. Toen de politie het weiland op kwam rennen hadden z’n mede jagers nog niet door wat er aan de hand was. Ze dachten aan een controle. Tijdens de ganzenjacht ligt iedere jager in zijn eigen hutje die een paar honderd meter van elkaar af liggen. Door het vele geknal hoor je niet veel om je heen.

Bron: 112Bemmel.nl

Deel dit artikel