hd13-1320.jpg

Jager schiet drie mensen in gezicht in Fijnaart

Fijnaart - Een 67- jarige jager uit Fijnaart heeft dinsdag 6 november 2012 rond 16.45 uur met een hagelgeweer drie mannen (63, 64 en 67 jaar) aan de Appelaarsedijk in het gezicht geraakt. De Fijnaarter is aangehouden op de verdenking van zware mishandeling. Hij is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

De jager schoot kennelijk op de rand van een akker op een fazant, maar raakte daarbij drie mannen die in de tuin van een boerderij stonden. Onder hen was de 64-jarige bewoner van de boerderij. De mannen kregen alle drie hagel in het gezicht en moesten worden behandeld in het ziekenhuis. Een van de slachtoffers had het geluk dat hij een bril droeg. In een van de brillenglazen zaten twee sterretjes.

Alle drie de slachtoffers hebben nog tussen de twee tot zes hagelkorrels in hun gezicht die volgende week door een arts worden verwijderd. De politie heeft de verdachte op zijn woonadres aangehouden. Het jachtgeweer en de patronen zijn in beslag genomen. De jachtakte is ingenomen. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld.

Het 64-jarige slachtoffer deed aangifte. Hij vertelde dat hij met twee vrienden in de voortuin van zijn woning stond te buurten. Hij hoorde een knal en voelde direct inslagen op zijn gezicht en voelde met zijn handen dat hij bloedde. Ook zijn twee vrienden waren geraakt, ook bij hen stroomde het bloed van hun gezichten. Bij een van hen was de bril kapot, op het rechtse glas zaten twee inslagen.

Hij vertelde dat hij met één vriend de dader nog achterna gegaan was omdat die zelf niet naar hen toekwam. Tijdens het gesprek reageerde de jager volgens de aangever erg laconiek en stelde hij voor dat soort zaken verzekerd te zijn.

Bron: Politie.nl

msocial id=92}