hd11-1320.jpg
Geen weeralarm

Verwachting Veluwe 03:30: Zwaar bewolkt 10.7°C Windkracht 1 Bft ONO

Verwachting op woensdag 19 juni 2024 om 11:30

De dag start vrij zonnig na een vrij heldere nacht, later vandaag valt in het oosten en zuiden een regen of onweersbui. In de avond en vrijdag staan meer buien op het programma maar in de loop van het weekend wordt het droog en gaat de zon flink schijnen. Ook de temperatuur gaat begin volgende week verder omhoog. Krijgen we dan eindelijk een beetje zomer.

Hoge Veluwe schiet Herten

Park De Hoge Veluwe wil niet meer dan 200 edelherten in het gebied hebben, dit allemaal volgens Jacob Leidekker een beheerder van nationaal park De Hoge Veluwe die dit tijdens een interview op Omroep Gelderland bekend maakte.

Waar het getal 200 vandaan komt kunnen we alleen naar raden, een hoop verhalen over Edelherten die vlinders tekort zouden doen door alle planten weg te werken. Vlinders zullen vast wel een plantje met bloem vinden op de Veluwe. Ook staat de heer Leidekker bijna opgewonden te vertellen dat de Herten al staan te trappelen om het park binnen te komen. Misschien moesten alle Herten haters eens over het feit nadenken dat er in de vorige eeuw mensen waren die het bedacht hebben om eerst de A28 en later de A50 aan te leggen. Zouden deze wegen er niet zijn waren er ook geen Ecoducten geweest en zouden ze nu niet staan te zeuren over Hert nummer 201 die dan maar afgeschoten moet worden.

De mensheid neemt natuur gebieden in beslag om er te gaan wonen en snelwegen aan te leggen, wat er dan nog van deze gebieden overblijft gaan ze dan ook nog beslissen hoeveel dieren er mogen leven. Het is diep triest om te zien en te horen hoe instanties op de Veluwe met dieren omgaan. Ondertussen lees ik ook nog ergens dat de wolf naar Nederland komt en dat onderzoek laat zien dat er ruimte is in Nederland voor wel 20 tot 40 roedels. Hoe zit dat dan met de onderzoekers naar Herten, toch lid van de KNJV misschien?

 

Deel dit artikel