Mededeling maevin.nl: 30-3-2022

De komende tijden kan er zo af en toe wat uitvallen, dit heeft alles te maken met de vernieuwing van onze website.

Verwachting Veluwe 07:20: Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) 16.6°C Windkracht 2 Bft OZO

Verwachting op maandag 16 mei 2022 om 04:30
 
De komende dagen blijft het zomers weer in Nederland met vandaag in het oosten kans op stevige onweersbuien. In Limburg wordt het op woensdag en donderdag lokaal tropisch warm.

Meer weer op weer.maevin.nl

Hoge Veluwe wil niet meer dan 200 Herten

Park De Hoge Veluwe wil niet meer dan 200 edelherten in het gebied hebben, dit allemaal volgens Jacob Leidekker een beheerder van nationaal park De Hoge Veluwe die dit tijdens een interview op Omroep Gelderland bekend maakte.

Waar het getal 200 vandaan komt kunnen we alleen naar raden, een hoop verhalen over Edelherten die vlinders tekort zouden doen door alle planten weg te werken. Vlinders zullen vast wel een plantje met bloem vinden op de Veluwe. Ook staat de heer Leidekker bijna opgewonden te vertellen dat de Herten al staan te trappelen om het park binnen te komen. Misschien moesten alle Herten haters eens over het feit nadenken dat er in de vorige eeuw mensen waren die het bedacht hebben om eerst de A28 en later de A50 aan te leggen. Zouden deze wegen er niet zijn waren er ook geen Ecoducten geweest en zouden ze nu niet staan te zeuren over Hert nummer 201 die dan maar afgeschoten moet worden.

De mensheid neemt natuur gebieden in beslag om er te gaan wonen en snelwegen aan te leggen, wat er dan nog van deze gebieden overblijft gaan ze dan ook nog beslissen hoeveel dieren er mogen leven. Het is diep triest om te zien en te horen hoe instanties op de Veluwe met dieren omgaan. Ondertussen lees ik ook nog ergens dat de wolf naar Nederland komt en dat onderzoek laat zien dat er ruimte is in Nederland voor wel 20 tot 40 roedels. Hoe zit dat dan met de onderzoekers naar Herten, toch lid van de KNJV misschien?

 

Deel dit artikel