hd01-1320.jpg
 Code Groen 
Geen waarschuwingen

Verwachting Veluwe 07:30: Zwaar bewolkt en regen 8.8°C Windkracht 2 Bft W

Verwachting op zaterdag 1 april 2023 om 06:00

Vandaag hebben we nog te maken met een lagedrukgebied dat zich bevindt boven ons land en zich verplaatst naar Duitsland. Het zorgt voor regenachtig weer. Morgen zorgt een hogedrukgebied boven de Noordzee vanuit het noorden voor zonnig weer.

Hertenmoord gaat gewoon gebeuren

Je gaat je toch afvragen waar Natuurmonumenten en het Geldersch Landschap voor staan, zijn zij met de Flora en Fauna begaan of zijn het gewoon wild handelaren. Wij denken aan het laatste want wees eerlijk, als je de foto bekijkt wie kan dan een loop richten en afschieten. Misschien functioneren de hersens van dit soort mensen niet goed en ziet de jager geen Ree of Hert maar enorme Euro tekens.

De Faunabescherming heeft een petitie op het internet die al door meer dan 5000 personen is getekend en hebben zelfs geprotesteerd nabij het beruchte ecoduct bij Hulshorst / Hierden. Toch krijg je het idee dat het allemaal niets uithaalt, want wat zegt de Provincie Gelderland 'Het wildbeheer op de Veluwe is vastgelegd in het Faunabeheerplan Veluwe en vindt al sinds jaar en dag plaats' dus met ander woorden waar zeurt iedereen over. Ook zegt de provincie dat Wildbeheer een voorwaarde is ter voorkoming van onacceptabele schade aan landbouw gewassen en bosbouw.

Wij denken dat het allemaal stilletjes gaat gebeuren en het is nog allemaal legaal ook in dit land. Knoopt er iemand een kat onder een auto is het meteen een politiezaak want dat kan volgens de overheid niet. Zijn er plannen om meer dan de helft aan Herten uit te moorden is dat helemaal goed want dat brengt zeer zeker weer flink wat euro's in het laatje.

Als je dit goed bekijkt leven we in een land wat zo graag voorop loopt met alles maar met sommige dingen bijna achterlijk te werk gaat. Wat nog het vreemdste is dat zijn wel de jagers die er met veel plezier aan meedoen om een gezond beest te vermoorden. Zegt wel wat over die mensen natuurlijk. Het zou toch mogelijk moeten en kunnen zijn dat je dit soort gasten aanklaagt voor dieren mishandeling en zelfs moord met voorbedachte rade. Heeft de mens wel het recht om te zeggen hoeveel Kraaien of Ganzen er mogen vliegen of hoeveel Herten er mogen lopen.

Als je de vragen van Luuk van der Veer (Partij voor de Dieren) aan de Provincie met de bijna ontwijkende antwoorden leest kun je er van uitgaan dat de afschot gewoon doorgaat en misschien nog wel eerder dan wij met ons allen verwachten. (vorig artikel)

 

Deel dit artikel