Mededeling maevin.nl: 30-3-2022

De komende tijden kan er zo af en toe wat uitvallen, dit heeft alles te maken met de vernieuwing van onze website.

Verwachting Veluwe 06:20: Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) 14.7°C Windkracht 2 Bft O

Verwachting op maandag 16 mei 2022 om 04:30
 
De komende dagen blijft het zomers weer in Nederland met vandaag in het oosten kans op stevige onweersbuien. In Limburg wordt het op woensdag en donderdag lokaal tropisch warm.

Meer weer op weer.maevin.nl

Help en Stop de kraaien moord

Nederland lijkt wel volledig door te draaien als je naar het bestuur van de Provincies kijkt. De Herten zijn het ecoduct nog niet over of de volgende provincie wil Ganzen gaan afslachten. Zijn we dan klaar, nou nee want nu is er weer een provincie die kraaien af wil slachten.

Provincie Zuid-Holland geeft groen licht voor de verwijdering huiskraaien in Hoek van Holland. Ze willen deze kraaien laten vangen en afschieten evenals de zwarte kraai, de roek en de kauwtjes die in de netten zullen vliegen. De flauwe reden die ze gebruiken is dat ze last van deze vogels hebben en dat deze niet in Nederland thuis horen.

Zover wij weten komt de huiskraai uit Azië en leeft al ongeveer 20 jaar in Hoek van Holland. Last van deze vogels kun je bijna niet hebben want het zijn wel opruimers in de natuur. Volgens de Partij voor de Dieren gaat het hier om een populatie van 24 kraaien. Het gaat dus helemaal nergens over en waarschijnlijk weer een medewerker van de provincie die een middag niets te doen had en dacht wat zullen we nou eens gaan schieten.

De Faunabescherming zal via de rechter proberen dit onzalige plan tegen te houden, maar of dat gaat lukken is nog de vraag. Het lijkt bijna een gewoonte te worden om dieren in dit land uit te gaan roeien omdat er altijd wel mensen zijn die last van deze dieren hebben. Bent u het er mee eens dat dit absoluut niet kan om die vogels uit te roeien klik dan op de onderstaande link en teken de petitie.

 

Teken hier de petitie (verlopen!!!)

Petitie van:

Partij voor de Dieren
Bewoners van Hoek van Holland
Dierenliefhebbers

 

Deel dit artikel