hd10-1320.jpg
 Code Groen 
Geen waarschuwingen

Verwachting Veluwe 05:10: Zwaar bewolkt en regen 9.1°C Windkracht 3 Bft ZW

Verwachting op vrijdag 31 mrt 2023 om 11:30

Een lagedrukgebied trekt overdag heel langzaam naar het oosten weg. Dat betekent een regenachtige zaterdag maar de zondag verloopt droog en zonnig. De nachten worden dan kouder met kans op lichte vorst.

Faunabescherming rechtszaak

Bij de Faunabescherming komen diverse bedreigingen binnen over de rechtszaak die de Faunabescherming heeft aangespannen tegen het kievitseieren rapen in Friesland.

 

Hierbij wordt het dan ook heel duidelijk hoe deze kievitsei zoekende mensen over het lot van de kievit denken. De Faunabescherming zet zich al jaren in voor bedreigde diersoorten en in dit geval dus ook voor de kievit.

Het gaat slecht met de kievit. Toch heeft de provincie Friesland opnieuw ontheffing verleend om de komende drie jaar kievitseieren te rapen. Omdat er al vanaf 1 maart mag worden geraapt, heeft De Faunabescherming bij de rechter in Leeuwarden gevraagd om deze ontheffing voorlopig te schorsen. In vrijwel alle Europese landen is het zoeken naar kievitseieren verboden.

 

Hoewel ik jullie had gewaarschuwd hebben jullie toch weer het lef om een rechtszaak aan te spannen om het eier zoeken te verbieden. Het is maar goed dat ik niet wist dat vandaag deze rechtszitting in Leeuwarden was, want dan had ik die rotkop van de heer Niessen eens flink verbouwd. Ik ga er dan ook van uit dat de heer Niessen niet weer het lef heeft om in Friesland te komen, zowel dan wacht ik op hem.

 

Hierboven een voorbeeld hoe sommige Nederlanders reageren als het om beschermen van een diersoort gaat. Een trieste zaak dat dit soort figuren met dreigementen via het internet hun doel willen bereiken. Wij hopen dan ook dat De Faunabescherming hier niet van onder de indruk is en dat de personen die deze dreigementen versturen zich eens gaan verdiepen in het feit waarom De Faunabescherming dit soort rechtszaken aanspant. De naam van de afzender hebben wij hier maar achterwege gelaten. Verdere info hierover is te lezen op onderstaande link van De Faunabescherming.

 

bron: De Faunabescherming

 

Deel dit artikel