Mededeling maevin.nl: 30-3-2022

De komende tijden kan er zo af en toe wat uitvallen, dit heeft alles te maken met de vernieuwing van onze website.

Verwachting Veluwe 07:10: Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) 16.1°C Windkracht 2 Bft OZO

Verwachting op maandag 16 mei 2022 om 04:30
 
De komende dagen blijft het zomers weer in Nederland met vandaag in het oosten kans op stevige onweersbuien. In Limburg wordt het op woensdag en donderdag lokaal tropisch warm.

Meer weer op weer.maevin.nl

Actie tegen ballonoplating 30 april

De Amsterdamse fractie van de Partij voor de Dieren heeft met verbijstering kennisgenomen van het plan van burgemeester Van der Laan om 150.000 ballonnen op te laten na afloop van de koningsvaart op 30 april.

 De partij wil dat deze actie wordt afgelast, vanwege het verspreiden van afval in de natuur en het signaal dat de stad hiermee afgeeft aan de buitenwereld. ‘Prins Willem-Alexander zet zich in voor schoon water, dat doen wij ook’, aldus Johnas van Lammeren, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Amsterdam.

De burgemeester liet in een brief aan de gemeenteraad weten dat op Koninginnedag 150.000 oranje ballonnen zullen worden opgelaten na afloop van de koningsvaart. Voor alle mensen die niet begrijpen waarom De Partij voor de Dieren hier tegen protesteert de onderstaande foto's. Vogels en andere dieren die afval binnen krijgen van mensen die dit zonder nadenken in de natuur dumpen.

 

Volgens burgemeester Van der Laan zijn de ballonnen van afbreekbaar materiaal gemaakt. Desondanks heeft hij beloofd dat hij zich laat informeren over eventuele schadelijke gevolgen en dat hij er later op terug zal komen.

 

Plastic en rubber in de natuur

 

Jaarlijks sterven veel dieren door menselijk afval die op allerlei manieren in de natuur terecht komt. Wat je hier op deze foto's ziet is onbegrijpelijk. Anno 2013 met al het gescheiden huisvuil toch nog mensen die achterloos rommel van zich afgooien zo de natuur in. Zie het resultaat.

 

Plastic en rubber in de natuur

 

bron bericht: Partij voor de Dieren en Nos

 

Deel dit artikel