hd06-1320.jpg

Verwachting Veluwe 07:40: Zwaar bewolkt 8.8°C Windkracht 3 Bft WZW

Verwachting op vrijdag 3 februari 2023 om 07:15

Er komt een flinke omslag in het weer, maar daar is vandaag en morgen nog weinig van te merken. Vandaag staat er nog een krachtige wind aan zee, morgen staat er nauwelijks wind. Het is vandaag en morgen nog zacht voor begin februari.

Zwerfafval

De Amsterdamse fractie van de Partij voor de Dieren heeft met verbijstering kennisgenomen van het plan van burgemeester Van der Laan om 150.000 ballonnen op te laten na afloop van de koningsvaart op 30 april.

 De partij wil dat deze actie wordt afgelast, vanwege het verspreiden van afval in de natuur en het signaal dat de stad hiermee afgeeft aan de buitenwereld. ‘Prins Willem-Alexander zet zich in voor schoon water, dat doen wij ook’, aldus Johnas van Lammeren, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Amsterdam.

De burgemeester liet in een brief aan de gemeenteraad weten dat op Koninginnedag 150.000 oranje ballonnen zullen worden opgelaten na afloop van de koningsvaart. Voor alle mensen die niet begrijpen waarom De Partij voor de Dieren hier tegen protesteert de onderstaande foto's. Vogels en andere dieren die afval binnen krijgen van mensen die dit zonder nadenken in de natuur dumpen.

 

Volgens burgemeester Van der Laan zijn de ballonnen van afbreekbaar materiaal gemaakt. Desondanks heeft hij beloofd dat hij zich laat informeren over eventuele schadelijke gevolgen en dat hij er later op terug zal komen.

 

Plastic en rubber in de natuur

 

Jaarlijks sterven veel dieren door menselijk afval die op allerlei manieren in de natuur terecht komt. Wat je hier op deze foto's ziet is onbegrijpelijk. Anno 2013 met al het gescheiden huisvuil toch nog mensen die achterloos rommel van zich afgooien zo de natuur in. Zie het resultaat.

 

Plastic en rubber in de natuur

 

bron bericht: Partij voor de Dieren en Nos

 

Deel dit artikel