hd06-1320.jpg
Geen weeralarm

Verwachting Veluwe 04:20: Zwaar bewolkt 10.9°C Windkracht 2 Bft ONO

Verwachting op woensdag 19 juni 2024 om 11:30

De dag start vrij zonnig na een vrij heldere nacht, later vandaag valt in het oosten en zuiden een regen of onweersbui. In de avond en vrijdag staan meer buien op het programma maar in de loop van het weekend wordt het droog en gaat de zon flink schijnen. Ook de temperatuur gaat begin volgende week verder omhoog. Krijgen we dan eindelijk een beetje zomer.

Te hoge snelheid in bossen

Tegenwoordig lees je veel berichten over aangereden wild op de Veluwe en hoeveel schade Wilde Zwijnen en Herten aanrichten aan voertuigen. Het lijkt wel of de mens alleen nog maar in zijn eigen voordeel kan denken want je kunt het hele verhaal natuurlijk ook van de andere kant bekijken.

Hier op de Noordelijke Veluwe zijn al veel aanpassingen gedaan in het bosgebied. Veel wegen waar de snelheid al is terug gebracht naar 60 km per uur wat op zich helemaal niet verkeerd is. Overal worden deze borden geplaatst en dan is er verder geen toezicht meer op hoe mensen hier mee omgaan. Wij rijden vaak over dit soort wegen om een leuke plek te zoeken om foto's te maken en dan merk je al gauw als je 60 km per uur gaat rijden dat andere automobilisten zich daar aan ergeren en komen om je heen krullen.

Ook motoren kunnen er wat van en maken het soms nog bonter dan de automobilist wat snelheden betreft. Het is op zich helemaal niet vreemd dat er Wild aangereden wordt want veelal trekt men zich niets van de snelheden aan. Wij mensen willen een weg met een mooi uitzicht door de bossen om vervolgens te gaan klagen dat het Wild zoveel schade toebrengt.

Wat ook een feit is dat het hier ongeveer 200 dagen per jaar oud en nieuw is. De overheid maakt ook hier weer een regel dat alleen met oud en nieuw vuurwerk mag worden afgeschoten en daar blijft het dan ook weer bij. Loop je op een Kerstmarkt dan heb je natuurlijk weer de stoere jochies die dan al weer vuurwerk hebben om in vuur tonnen te gooien zodat aanwezige Ezels, Geiten en Schapen het niet meer hebben van ellende.

Dus dat Wild veel schade toebrengt kun je ook anders gaan zien. Wij mensen brengen veel schade aan het wild toe. Het is op dit moment 21 december en twee uur op de middag en ben de tel al kwijt hoeveel vuurwerk ik heb gehoord. Mentaliteit van mensen is soms niet normaal meer terwijl ook normen en waarden vervagen omdat het allemaal maar kan. Jagen, verkeer en vuurwerk zijn dingen waar dieren van schrikken en in paniek raken.

Wij mensen brengen dus veel schade aan de natuur toe en gemakshalve geven wij het beestje maar de schuld.

 

Deel dit artikel